fbpx

Szkodliwe dodatki do żywności – wywiad z prof. Grażyną Cichosz

 

 

Pani Profesor Grażyna Cichosz jest współautorką niezwykle wartościowych artykułów naukowych (niektóre z nich zaprezentowałam tutaj). Skorzystałam z nich, pisząc książki – można je odnaleźć w materiałach źródłowych moich publikacji.

Zapraszam Państwa do wysłuchania wywiadu, jaki z Panią Profesor przeprowadził Mateusz Ostręga. Wywiad z pewnością może się przysłużyć tym, którzy jeszcze chodzą do sklepów spożywczych. Jest to bezcenny materiał, choć nie zgadzam się tylko w jednym z Panią Profesor: zdobycie żywności nieprzetworzonej jest możliwe nawet dla mieszkańca miasta, choć oczywiście nie zawsze jest to łatwe. W momencie, gdy rezygnujemy z produktów spożywczych (a więc z typowych sklepów spożywczych), odpada cały problem z zastanawianiem się, ile konserwantów, przeciwutleniaczy, stabilizatorów itp. zawiera to, co wkładamy do ust.

 

 

Źródło: Kanał YT Mateusz Ostręga

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top