Książka „Żywność a zdrowie człowieka”

 

 

 

Książka pt. Żywność a zdrowie człowieka – o pokarmach naturalnych i produktach spożywczych oraz ich wpływie na organizm to nowe, niestandardowe spojrzenie na temat wpływu pożywienia człowieka na jego zdrowie, w którym za podstawę zaleceń dietetycznych mających służyć profilaktyce zdrowotnej i leczeniu przyjęto jakość żywności. Książka na nowo formułuje definicję jakości żywności, ponieważ na przestrzeni ostatnich kilkudziesięciu – stu lat okoliczności jej pozyskiwania i wytwarzania drastycznie się zmieniły. Wskutek tych zmian nie tylko spadła wartość odżywcza żywności, ale także pojawiły się w niej substancje chorobotwórcze, w związku z czym to właśnie żywność stała się jednym z głównych czynników utraty zdrowia całych społeczeństw. Książka daje wskazówki na temat tego, co współczesny człowiek może zrobić w tej nowej i trudnej dla niego sytuacji, aby zapewnić sobie odżywczy i bezpieczny pokarm, który uchroni go przed chorobami.

 

Słowo od autorki:

 

Wstęp

Spis treści

Recenzja

Pozostałe informacje

Gdzie można nabyć książkę

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.