Banany w sosie czekoladowym to pyszne, szybkie i proste w przygotowaniu, a do tego odżywcze danie – przekąska. Ważne, aby kakao było pełnotłuste, a oliwa – dobrej jakości, czyli świeża, tłoczona na zimno, niefiltrowana (z wartościowym osadem) i nierafinowana. Banany w sosie czekoladowym smakują jak czekolada, jeśli tylko zastosujemy w pełni dojrzałe owoce. Moja Córka często wybiera ten smakołyk na śniadanie. Spora ilość tłuszczu sprawia, że takie danie o poranku całkowicie jej wystarcza na kilka godzin.
Dzień dobry. A jaką oliwę może Pani polecić? A może inaczej, gdzie można dobrą zamówić? Bardzo ciekawy blog. Pozdrawiam?
Oliwa z oliwek z Greckich Przysmaków: https://greckieprzysmaki.pl/oliwy-z-oliwek/246-oliwa-ze-wsi-niefiltrowana-lagodna-03-1-l.html
Bardzo dziękuję? pozdrawiam i czekam na trzecią książkę?