Zapasy potraw gotowych i innych pokarmów

 

 

Zapraszam do naszej kuchni, spiżarki, lodówki, zamrażarki, na strych i na ganek…

 

 

 

 

3 thoughts on “Zapasy potraw gotowych i innych pokarmów

  1. Pani Ewo, mam pytanie do filtra odwróconej osmozy. Jakie jest Pani zdanie dot. mineralizatora, czyli tego dodatkowego wkładu, który jest dodawany do zestawu z o.o., a który ma uzupełniać wodę właśnie w usunięte minerały? Pozdrawiam.

  2. Mineralizator w postaci naturalnych kamieni nie zda się na wiele, gdyż z naturalnych kamieni pierwiastki uwalniają się powoli i śladowo, albo wcale. Z kolei dolomit połowicznie kalcynowany (jeden z możliwych wkładów minerałowych) uwalnia tlenki i węglany nie tylko interesujących nas pierwiastków (takich jak magnez, wapń, krzem), ale też tlenek neurotoksycznego glinu. Czyli w tym drugim przypadku wylewamy dziecko z kąpielą (filtr stosujemy po to, aby usunąć toksyczne substancje). Poza tym mam obawy co do wszelkich form sztucznego suplementowania wody, z tych samych względów co w przypadku sztucznego suplementowania diety.
    Jeśli zastosujemy czystą, pozbawioną pierwiastków wodę z osmozy do wielogodzinnego gotowania wywaru na kościach, mięsie, przyprawach i ziołach, możemy spać spokojnie – wywar będzie pełen rozmaitych mikro- i makroelementów. Nie należy jednak pić czystej wody z osmozy. Taką najlepiej wymieszać z naturalną wodą mineralną lub źródlaną, albo też doprawić szczyptą naturalnej soli kamiennej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.