Placek drożdżowy ze śliwkami

 

Placek drożdżowy ze śliwkami – w naszym wydaniu, czyli na miodzie i mące z samopszy, nie będzie wystarczająco słodki dla przeciętnego zjadacza produktów zawierających cukier (wyekstrahowaną sacharozę). Jednak dla tych, którzy przeszli już na naturalny sposób odżywiania, ciasto to jest… słodkim smakołykiem! Jak wyjaśnić ten fenomen? Gdy wprowadzamy właściwe zmiany w naszej codziennej diecie, zaczynamy inaczej i wyraźniej odczuwać zapachy i smaki. A więc – zmiany te nie oznaczają ograniczeń i rezygnacji z przyjemności – nadal możemy cieszyć się jedzeniem, i to bez odczuwania wyrzutów sumienia i bez liczenia kalorii.

Przepis na placek drożdżowy ze śliwkami, a także nasze inne rodzinne przepisy znajdują się w książce kucharskiej pt. „Zdrowa Rodzina” 🙂

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.