Boeuf Strogonow

 

Na zdjęciu – Boeuf Strogonow z odrobiną kaszy gryczanej i melisą.

Tym razem przedstawiam Państwu danie mięsne z lepszego gatunku wołowiny według przepisu mojej Mamy, bo tylko w takim wydaniu potrawa ta smakuje mi najbardziej… Moje modyfikacje to kasza gryczana zamiast ryżu i melisa zamiast natki pietruszki, choć oczywiście wersja oryginalna jest jak najbardziej aktualna. Osobom pozostającym na diecie terapeutycznej niskowęglowodanowej zalecam to danie bez dodatku ziaren.

Przepis na Boeuf Strogonow – wraz z naszymi wszystkimi pozostałymi rodzinnymi przepisami – znajdują się w książce kucharskiej pt. „Zdrowa Rodzina” 🙂

 

 

 

One thought on “Boeuf Strogonow

  1. Absolutnie obłędny smak, moja rodzina uwielbia.
    Od kiedy zakupiłam Pani książkę kucharską, ten przepis jest hitem!
    Pozdrawiam
    KM

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.