Owcza Zagroda


 

 

Zapraszam do wysłuchania wywiadu z panem Michałem Sewerynem, który wraz ze swoją żoną prowadzi gospodarstwo Owcza Zagroda, w Pogórzu Strzyżowskim na Podkarpaciu. Pan Michał co tydzień przyjeżdża na Targ Pietruszkowy w Krakowie, oferując unikatowe pod względem wartości i jakości sery, a także jogurt i kefir.

W wywiadzie rozmawiamy o zaletach mleka i jego przetworów wytwarzanych na małą skalę, z poszanowaniem praw Natury i zachowaniem wysokich standardów jakościowych, jak również o zagrożeniach związanych ze spożywaniem produktów mleczarskich pochodzących z produkcji wielkoprzemysłowej (zob. Mleko ze sklepu). Zastanawiamy się, dlaczego mleko i jego przetwory powodują czasami problemy zdrowotne i czy w przypadku nadwrażliwości pokarmowej należy je bezwzględnie wykluczyć z diety.

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.