Domowe, naturalne suplementy

 

Nasze dzisiejsze plony późnoletnie, od lewej: kwiat nawłoci, owoc berberysu, oregano, tymianek. Rozłożone na strychu, na drewnianych paletach wyłożonych papierem, po „sesji zdjęciowej” przykryte bawełnianym płótnem (wypranym w samej wodzie, bez detergentów), w celu zabezpieczenia przed kurzem. Schną sobie. Potem zostaną zebrane do słoików. Będą dodawane do potraw w formie proszku, raczej w małej ilości, po zmieleniu w młynku do kawy, naprzemiennie z innymi ziołami.
Berberys jest moją pierwszą próbą, nie wiem, czy się dobrze wysuszy i jak go później spożytkujemy. Prawdopodobnie jako susz dodany do mieszanki na herbatę.
To są nasze naturalne suplementy diety, które goszczą na naszych talerzach przez cały rok.

 

 

Książka „Zdrowe Dzieci”

3 thoughts on “Domowe, naturalne suplementy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.